2015. november 27., péntek

Lakkpárbaj | piCture pOlish – Bridget vs. Lovely Luxe Girl – Nr 7


Az egyik körömlakkos Facebook csoportban pár napja felmerült a kérdés, hogy vajon mennyire hasonlít egymásra az ikonikus piCture pOlish – Bridget és a Lovely egyik legújabb, limitált kiadású lakkja, a Luxe Girl – Nr 7, ami a Material Girl kollekcióban jelent meg nemrég. Mivel a csoportba úgyis készítettem róluk összehasonlítást, tehát a képek és a szöveg egy része már megvolt, úgy gondoltam, egy gyors lakkpárbaj bejegyzést is összeütök belőle. ;)

Bizonyos fényben (főleg lámpa alatt) szinte teljesen ugyanúgy néznek ki, de más fényviszonyban már látható a különbség (és élőben is), tehát nem ugyanolyanok, a finish miatt meg pláne nem. A Lovely lakk eredetileg matt felületűre szárad (a lakk állaga pedig krém-szerű), és a benne lévő arany csillámok így jobban „kiütköznek”, mint fedőlakkal. Bridgetünk ezzel szemben fényesre szárad, és jelly/crelly alapú, benne sok-sok holo „szilánkkal” és csillámmal – nem glitterrel! – így könnyű lemosni is. Tényleg ikonikus darab… :) Az egyetlen negatívuma, hogy nekem, amikor a múltkor hosszabb ideig hordtam, kicsit befogta a körmömet, pedig alaplakkot is kentem alá... Most mindössze pár óráig volt a körmömön, az összehasonlítás kedvéért, ráadásul lehúzható alaplakkal, hogy ne kelljen az acetonnal szenvednem, így aztán most nem fogta be a körmöm.

PP a mutató- és gyűrűsujjamon, Lovely a középső- és kisujjamon, mindkettő 2 rétegben, plusz 1 réteg fedőlakk. (Moyra Gel Coat)

Lámpa alatt nagy a hasonlóság...

L-R: PP Bridget, Lovely Nr 7, PP Bridget, Lovely Nr 7



Szerintem egyébként nem hasonmások, a PP narancsosabb/rezesebb, mint a Lovely (ami inkább meggyszínű), valamint a PP igazából mindig "mutatós", mert a holo csillámok/pelyhek következtében "belülről ragyog", míg a Lovely csak akkor csillámlik fel, ha egy bizonyos szögben éri a fény. A PP-ben alapvetően holo van, a Lovely lakkban pedig "csak" arany csillám.

Próbáltam a lehető legélethűbben visszaadni a köztük lévő különbséget, 100%-ban sajnos nem sikerült, de remélem, hogy nagyjából kivehető. :)

Természetes fényben (felhős időben) fotózva:



Vakuval fotózva pedig így néznek ki:


Az én kedvencem a kettő közül egyértelműen a Bridget, mert nagyon különleges és szép darabnak tartom... És nektek melyik tetszik jobban? :)

http://www.bloglovin.com/blog/11464027http://www.facebook.com/dorathenailpolishaddicthttp://twitter.com/itsdoratheahttp://instagram.com/dooratheahttp://feedly.com/#subscription%2Ffeed%2Fhttp%3A%2F%2Fdorathenailpolishaddict.blogspot.com%2Ffeeds%2Fposts%2Fdefaulthttp://dorathenailpolishaddict.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss

3 megjegyzés:

  1. A Bridget valóban sokkal szebb, de nem hagy nyugodni a hasonlóság, meg kell néznem az üzletben is (ha van még a Lovely-ból) :)

    VálaszTörlés
  2. Sokkoló a hasonlóság, különösen az árazásuk közötti szakadék tükrében... Persze-persze a PP szebb, de akkor is baromi drága... :(

    VálaszTörlés
  3. Hihetetlen a hasonlóság. Persze kiszúrtam a PP-t, mert megvolt a Bridget, szerettem is, de azért a másik mégis olcsóbb változat.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...