2012. október 23., kedd

the DIY powder-project

 
Jaj, a cím szörnyű, tudom. :D De tegnap óta ez jár a fejemben, úgyhogy más címet nem adhattam ennek a bejegyzésnek. Hogy miről is lenne szó? ELTÖRÖTT A PÚDEREM! Jó, ennyire nem pánikoltam be miatta, hiszen ecsettel el tudom használni, de újat kell venni, mert ez szétszóródik a táskában, és pamaccsal jobban szeretem eloszlatni, estébé estébé... Aztán eszembe jutott a megoldás, miszerint én valahol (méghozzá Evinde-nél) már olvastam, hogy hogyan is kell összetörött púdert "megjavítani"... Neki is ugrottam, ha nem sikerül, az se baj, majd veszek új púdert. De sikerült! :) Úgyhogy megosztom veletek lépésről lépésre, hogy mit is csináltam.

Hozzávalók: egy kanál (én egy kávéskanalat használtam), 70%-os alkohol (lehet hígított is, én azt használtam, gyógyszertárban szerezheted be) és a púder.

ő a törött púder

porítsd össze a kanállal,

majd önts hozzá alkoholt, és keverd krémes állagúra, és igazgasd el,

ezután hagyd száradni pár órát, és már kész is! :) ilyen szép világosra száradt.

6 megjegyzés:

  1. ez milyen jó! egyébként utána nem lesz furcsa szaga? :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszi :) nem, ugyanolyan púderszaga van, mint előtte is :D

      Törlés
  2. Én is próbálkoztam ám vele, kicsit mondjuk máshogy-mással. Essence fix&matte porpúderből akartam kompaktot gyártani. Sikerült. :D Kicsit mondjuk macerásabb volt, és minden csupa-csupa púder lett, de nem baj, legalább sminkelés közben nem potyog.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Porpúderből préseltet? Hű, az se lehetett valami egyszerű... :D Egyszer megpróbáltam valami nagyon világos "alapozót" kikeverni a NYC Translucent porpúderemből egy kis 70%-os alkohollal, hát nem volt épp sikeres, felkentem az arcomra és azonnal megszáradt, foltos és csíkos lett, és aztán meg alig lehetett lemosni... Érdekes volt. :D xD

      Törlés
    2. Csak kicsit több alkohol kellett bele, kb 45 g. :D

      Törlés
    3. :DD én nem tudom, mennyit tettem bele... xd :D

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...