2013. május 19., vasárnap

ESC 2013 - kedvencek

Tudom, hogy már lerágott csont, de nekem most jutott arra időm, hogy írjak a 2013-as Eurovíziós Dalfesztiválról... vagyis pontosabban a kedvenceimről. Akik közül van, aki nyert, van aki nem jutott be a döntőbe, de olyan is aki ugyan bejutott, de nem túl előkelő helyen végzett...

Emmelie de Forest - Only Teardrops

Sokan jósolták, hogy ő lesz a győztes, és igazuk is lett. Bár azért Azerbajdzsán és Ukrajna hajrái néha rám hozták a szívbajt... Nem tehetek róla, egyikük dala sem tetszett, se idén, se tavaly, se előtte. És teljesen értetlenül állok az előtt, hogy Azerbajdzsán, amiről eddig hallani is alig lehetett, az utolsó 2 évben mindig az első háromban végez... De hagyjuk is ezt! Emmelie Dániát képviselte, szerintem már első ránézésre egy nagyon aranyos és kedves lány, ráadásul jó hangja van és a dal is nagyon-nagyon jó. A dobok és a síp pedig csak ráadás, azzal még jobban megszerettette velem ezt a dalt. Én nem szavaztam, de ha megtettem volna, biztosan szavaztam volna rá is. Megérdemelte az első helyet - bár szerintem más is, de ez részletkérdés... -, jövőre is nézni fogom a műsort. Szép volt, Emmelie! :)


Anouk - Birds

A második kedvencem, de itt a listán szinte az összes szám az első helyen végzett nálam. Végre egy dal ami nem a szerelemről szól. :DDD Engem kiakasztott az, hogy a résztvevők 90%-a a szerelemről énekelt... ráadásul ennek a dalnak nagyon jó a dallama és Anouk hangja... engem a mesemondókra emlékeztet, tudjátok, mint amikor az esti mesét elmondják a kisgyerekeknek az anyukáik. :) Tudom, hogy ez a dal elég sok embert megosztott, de én a rajongók között vagyok, ugyanúgy, ahogy tavaly is tettem, bár szegény Joan Franka nem jutott be a döntőbe... :( Pedig nagyon szerettem azt a dalt is, és nekem a kosztümje ellen sem volt kifogásom!


Birgit Őigemeel - Et Uus Saaks Alguse

Isteneeeeeeem... <3 Imádom, ha valaki nem angolul, hanem az anyanyelvén énekel, és ez különösen igaz az északi- és a Baltikum országaira. Szerintem az észt olyan szép nyelv *-* Persze a finn és az izlandi mellett, természetesen. De Birgit hangja is nagyon különleges - tudom, hogy mindenkinél ezt írom, de ez így van! -, és bár nem értem a szöveget, de egyszerűen... magával ragadott a dal. De az nagyon elkeserített, hogy majdnem végig 0 pontja volt, és bár a vége felé kapott pár pontot, így is a lista alján végzett. :(


Eyþór Ingi Gunnlaugsson - Ég á Líf

Elmondhatom, imádom az izlandi nyelvet... sajnáltam, hogy tavaly angolul énekeltek Gretáék, bár volt eredeti nyelven is szövegük, mégsem azzal indultak. De idén Eythor (mert elvileg így kell ejteni a nevét) igen. :) Az életkorán viszont meglepődtem, anyával legalább harmincasnak gondoltuk, erre kiderül, hogy most lesz csak 24. :DD A dal pedig csodálatos. "Ég a lift" xddd :D


Gianluca Bezzina - Tomorrow

Hogy tud valaki ennyit vigyorogni? :D Azon gondolkodtam, hogy vajon beszélni is így szokott-e, de valószínűleg nem... mindegy, ez egy nagyon aranyos kis dal, azon meg jót mosolyogtam, hogy "Gianluca egy orvos, aki alkalmanként szívesen énekel is"... :D Gundi kommentárjai jók voltak, sokan nevettem rajtuk. :D Ez a dal meg képes bármikor felvidítani. De komolyan, milyen aranyos már...! :D


Dina Garipova - What If

Idén Oroszország is egy esélyesnek mondott dallal indult, aztán mégis ötödik lett... ami ha úgy nézzük, jó eredmény (például Észtország vagy Izland helyezéséhez képest...), de jobbra várták. Nekem tetszik a dal, Dina hangja szép, és a dal lényege is.


Natália Kelly - Shine

Sajnáltam, hogy Ausztria nem jutott be, pedig Natália ügyes lány, és a hangja is jó, szerintem jó műsort csinált az elődöntőben - ehhez képest nem jutott be. Pedig a dallam is fülbemászó, én mióta először meghallottam, állandóan ezt dúdolgatom...Nektek ki volt a kedvencetek? Mit gondoltok az eredményről?

1 megjegyzés:

  1. Engem idén nem győzött meg a mezőny, éppen ezért nem is nagyon hallgattam az összes dalt. Dánia és Norvégia volt a kedvencem most, de miután Emmelie énekelt, biztosra vettem, hogy kettejük közül ha valaki győz, akkor ő lesz az.

    Azerbajdzsánra haragszom (2011 és Eric Saade), úgyhogy ott nálam is szívbajos volt a dolog, mondom nehogy már megint ők nyerjenek... De szerencsére Emmelie nyert. Szimpatikus kiscsaj, kíváncsi vagyok, hogy mennyire viszi, hogy lesz-e belőle ismert előadó, vagy a kutya se fog rá emlékezni 1-2 év múlva mint az elmúlt pár év nyerteseire.

    Apropó, Norvégián és Dánián kívül még Bulgária tetszett, de messze nem annyira, mint akár Emmelie vagy Margaret.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...