2016. február 15., hétfő

Lakktárolás // Nail polish organization and storage


Már egy ideje gondolkozok azon, hogy elkészítsem a körömlakktárolási módszeremről szóló bejegyzést, de eddig cipősdobozokban voltak, és azt nem tartottam különösebben izgalmasnak... de nemrég lett egy rendes komódom (karácsonyra kaptam), amiben már rendszerezettebben tudom őket tárolni, így egyértelmű volt, hogy ez bejegyzésért kiált. Így a mai poszt erről fog szólni. :)

***

I wanted to do this 'how I store my nail polish collection' post for a long time, but before this new method, I stored my nail polishes in shoeboxes, which is... not that interesting, in my opinion. But I got this drawer for Christmas, which is amazing to organize my collection, so I thought, it is time to write that storage post. So, here it is. :)


Íme a komód, amiben én tárolom a lakkokat. A JYSK-ből vettem (kaptam, karácsonyra igazából), ez a KABDRUP sorozat keskeny, 5 fiókos komódja, fehér színben. (link) Hogy miért éppen fehér? Mert így hasonlít kissé az IKEA Alex komódjára, másrészt pedig, a többi bútorom is fehér (optikailag próbálom így világosítani az egyébként sötét szobámat), ezért ez is az lett. Szerencsére éppen akciósan fogtam ki, így az eredeti ár töredékéért jutottam hozzá. A szállítás sem volt vészes, mellette még rendeltem egy ugyanilyen, csak széles komódot is, a ruháimnak, a kettő szállítási költsége együtt 5000 forint körül volt, ha jól emlékszem. Egy darab bútor esetén azt hiszem, 2000 forint körül volt a szállítás.

A rendelés elkerülhetetlen volt, mivel ez a szín nincs az üzletben, csak a webáruházban. Szívem szerint jobban szerettem volna egy IKEA Helmert venni (link), mert olcsóbb, több fér bele, több a fiókja, de mivel vidéki vagyok, így a szállítási költség horribilis magasságokba rúgott volna... így maradtam a JYSK-nél.

Az összeszerelésről nem tudok nyilatkozni, mivel csak asszisztáltam (tulajdonképpen csak figyeltem), amikor apa összeszerelte. Az egyetlen hátránya a fiókok mélysége, ugyanis nem helytakarékos, ugyanis csak feleakkora mély, mint amit az előlap sejtet. Így kialakíthattak volna mélyebb fiókokat, vagy több, keskenyebb előlappal rendelkező fiókot is szerintem... a lakkok egyébként pont elférnek benne, nincs semmi probléma a tárolással. A fiók mélysége megegyezik az ILNP lakkok magasságával, dobozostul. :D

A fiókok aljába a Kik-ből vett csúszásgátlót tettem (290 Ft/db, 2 tekercsből kijött, és még maradt is), hogy ne csúszkáljanak össze-vissza a lakkok. A bepakolás elvitt 2 délutánt, de csak azért, mert nem volt kedvem egyszerre berendezni őket... :D De sokkal jobb érzés így tárolni őket, mint cipősdobozokban, szerintem.

***

This is where I store my nail polish collection. It is a basic, white 5-drawer chest that I bought from JYSK Hungary. It is in the KABDRUP series, an it is the slim version. (link) I originally wanted to buy an IKEA Alex or Helmer drawer, because the Helmer is cheaper and fits more nail polish than the JYSK KABDRUP. But the shipping would have been crazy expensive, so I had to choose the JYSK drawer. It was on sale, and the shipping was reasonably priced, too. And I had to order, because I live in the middle of nowhere, and in Hungary we only have 2 IKEA stores in the capital, which is reaaaally far from here. And the white JYSK drawer was only available in the webshop.

It has 5 drawers and it fits around 500-550 nail polishes. In the drawers I put this 'non-skid' mat that prevents the polishes from moving when I pull out the drawer. I used up 5 rolls of mat that I bought from Kik, and they were around $1 each.

Ez az első fiók. Itt tárolom az acetonmentes körömlakklemosókat, a nyomdalakkokat (Moyra, Mundo de Unas, Born Pretty Store, Colour Alike, essence), glitteres lakkokat, alap- és fedőlakkokat és a "tartalékokat", legyen az fedőlakk, nyomdalakk (Moyra Metal), stb.

***

This is the first drawer, and in this I keep my acetone free nail polish removers, stamping polishes (Moyra, Mundo de Unas, BPS, Colour Alike, essence), glitter nail polishes, base and top coats. Also, this is the drawer where I store my "backup" polishes (top coats, discontinued shades, etc.)


A második a "drágaságok" fiókja. Itt van a Nailland-ből rendelt lakkjaim többsége (kivéve a Colour Alike, Golden Rose és Flormar lakkokat): ILNP, piCture pOlish, Colors by Llarowe, A-England, Dance Legend, Zoya, China Glaze. Itt vannak a Color Club holók, néhány Sally Hansen és OPI, illetve a franken lakkjaim és a sheer tints lakkjaim is. Ja, és 2 Cuccio lakk.

***

In this drawer I store my 'precious' polishes. Most of them are from Nailland Hungary. Brands: ILNP, piCture pOlish, Colors by Llarowe, A-England, Dance Legend, Zoya, China Glaze, Color Club Halo Hues, Sally Hansen, OPI, Cuccio. I keep here my franken polishes and my DIY sheer tints as well.


Harmadik fiók: a 'Moyra-fiók'. Kollekciók szerint rendezve. Jobb oldalon a Gel Look-ok, bal oldalon a sima kollekciós, és egyéb kollekciós (Sand Effect, Holographic, Stardust, Sea Salt, stb.) lakkok. Persze mivel sokan vannak, beköltözött melléjük még néhány márka: Golden Rose, Moda, Rival de Loop Young, Avon, Jollie France...

***

This is the 'Moyra drawer'. I have the most polishes from this brand. Other brands stay here as well, such as Golden Rose, Moda, Rival de Loop Young, Avon and Jollie France.


Ez a negyedik, utolsó előtti fiók. Vegyes. Colour Alike, Flormar, Essie, Lovely, Miss Sporty, Rimmel, NYC New York Color, S-he Stylezone, és az essence duo lakkok.

***

The fourth, second-to-last drawer. Miscellaneous. Colour Alike, Flormar, Essie, Lovely, Miss Sporty, Rimmel, NYC New York Color, S-he Stylezone, and essence duo polishes are here.


És az utolsó. Astor, essence, Aden, Catrice lakkok helye. Ez a fiók van a legkevésbé tele, de hát kell hely a jövőre nézve is... :)

Remélem, hogy tetszett ez a bejegyzés, és segített, ha éppen egy új tárolási módszert kerestetek.
Ti hogyan tároljátok a lakkjaitokat? :)

***

This is the last drawer, also, it is the less crowded. Here I store Astor, essence, Aden and Catrice polishes.

I hope this post was helpful, and gave you some ideas.
How do you store your collection? :)

http://www.bloglovin.com/blog/11464027http://www.facebook.com/dorathenailpolishaddicthttp://twitter.com/itsdoratheahttp://instagram.com/dooratheahttp://feedly.com/#subscription%2Ffeed%2Fhttp%3A%2F%2Fdorathenailpolishaddict.blogspot.com%2Ffeeds%2Fposts%2Fdefaulthttp://dorathenailpolishaddict.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss

4 megjegyzés:

  1. Meg is számoltad? Nekem nincs ennyi lakkom, inkább fogyasztom őket mostanában, mint vásárolok, elférek 3 dobozban.
    Azért nagy baromság, hogy elöl úgy látszik, mintha mély lenne a fiók, aztán ha kinyitjuk, kiderül, hogy nem is. Nem tudom, mit gondolt magában a gyártó, amikor csomó kihasználatlan helyet csinált.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, egy Excel táblázatban tartom őket számon. :) Ezt én sem értem. :/

      Törlés
  2. Uuuu mennyi lakk *-* Milyen sok essence és moyta lakkod van! Én most készülök átpakolásra, mert már nem látom egymás mögött a lakkokat :D *-*

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szépek így rendszerezve! Én is jobban szeretem komódban, fiókokban tárolni őket, mint dobozban, így sokkal átláthatóbb. Ezt én se értem, amikor csinálnak egy bizonyos mélységű TÁROLÓ jellegű bútort, aztán a polcot/fiókot meg sokkal kisebbre, nehogy már ki tudd használni. :(( Anno számítógép asztalból sikerült egy olyat kifognunk, aminél a fiókba nem fér bele az A4-es lap. És persze csak akkor derült ki, mikor már pakoltam volna bele a gyerek új iskolai könyveit. Hát nem voltam boldog! Akkor megfogadtam, hogy erre baromira oda fogok figyelni ezután. Meg a fiókok aljának vastagságát is érdemes csekkolni a vétel előtt. Volt már olyan (Ikeás) komódom, ami nagyon jól kihasználhatónak tűnt, széles és mély volt, csak aztán elkezdett elengedni a fiókok az alja. Pedig csak ruhákat tartottam benne. Jobban megnézve, a fiók alja csak egy vékony pozdorja lap volt. Mi lett volna, ha mondjuk cd-vel vagy lakkokkal pakolom meg?

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...