2015. március 23., hétfő

Az én körömápolási rutinom


Sziasztok! Nemrég kaptam egy emailt, amiben a körömápolási rutinomról kérdeztek, és mivel a válasz igen részletesre sikeredett, elhatároztam, hogy elkészítem a blogra is, bejegyzés formájában - hátha más is kíváncsi rá. :) Egyébként semmi különös nincs a rutinomban, és nagy mértékben inspirált is, de erre majd a bejegyzésben is kitérek.

Annyit tudnotok kell, hogy nekem alapvetően erősek a körmeim és gyorsan nőnek, ebben szerencsésnek mondhatom magam, csak a körömágyam... na, az a gyenge pontom, gyakori, hogy kiszárad, annak ellenére, hogy krémezem, de van, amikor kézkémezés nélkül normális marad 2 napig is, szóval ki érti ezt... És sajnos valamiért hajlamos szálkásodni, sebesedni is, szóval nem tudom sosem "tökéletes" állapotban tartani, végleges megoldásról pedig szó sincs - ez mind csak kezelés. Vitaminokat nem szedek, mert nem hiszek bennük - régebben már elhasználtam egy doboz DM-ben kapható Das Gesunde Plus haj-köröm-bőr vitamint, de semmi változást nem vettem észre, szóval...

Egyébként a közelmúltban két másik blogger is írt körömápolással kapcsolatos bejegyzést, Rita és Ciska, érdemes hozzájuk is benézni! ;)

Rita bejegyzése: http://mindennapioromok.blogspot.hu/2015/02/koromapolas-ahogy-en-csinalom_23.html
Ciska bejegyzése: http://unalomuzesalapfokon.blogspot.hu/2015/03/koromapolas-ciska-modra.html


Kezdjük a "keménymaggal", ide tartoznak az alkalmi, illetve éjszakai kézápolóim.

Éjjelre a kezemet egy Alverde testvajjal szoktam bekenni (most épp a mandarinos-vaníliás változatot használom, nagyon szeretem az illatát), ami azért rendesen hidratál, jó, sűrű, nehéz krém, ezután általában nem szoktam mást kenni a körömágyamra hét közben, mivel akkor nem itthon vagyok, hanem albérletben, és oda nem viszem magammal a többi kencét, a testvajból pedig van ott egy másik darabom, szóval itthon és ott is ezt használom. :D

A második a Lush Lemony Flutter, amit még tavaly nyáron szereztem be. Röviden összefoglalva: nagy a hűhó körülötte, de szerintem azért annyira nem kiemelkedő. Nem rossz, állandó kezelgetőnek jó, de a tökéletes körömágyápolómat még nem találtam meg sajnos. Esténként használom, ha éppen eszembe jut.

A körömlakkos üvegben a saját készítésű körömolajam van, amit Hédi receptje alapján készítettem el (csak kihagytam belőle az E-vitamin olajat és azt hiszem, a teafaolajat is, és illóolajnak grapefruitolajat tettem bele). Ezzel is este szoktam bekenni a körmeimet és a körömágyamat egyaránt, aztán hagyom állni egy kicsit, mielőtt bemasszírozom - ilyenkor általában megnézek egy-két YouTube videót, a lényeg, hogy semmi értelmeset nem tudok csinálni olajos körmökkel. :D :D Manikűrözés előtt is ezt szoktam használni, mivel nagyon jól megpuhítja a bőrt, amit aztán vissza tudok tolni az Alverde körömbőretávolító stifttel, amiről először Rita blogján olvastam, és lényegében emiatt is vettem meg. :D Azért az olajjal használom, mert nekem a stift olaja konkrétan semmit sem ér, nagyon keveslem, de a műanyag toló része jó.


Napközben egy könnyebb krémet használok, nekem legjobban az Isana kamillás kézkréme vált be: jó az illata, nem zsíros, könnyen beszívódik, jól hidratál, olcsó. Próbáltam a híres-neves Tibolinát is, és először nagy volt a szerelem, de aztán azt vettem észre, hogy inkább szárít, mintsem hidratál, így felhagytam a használatával.


Következzenek az alaplakkok, amelyek - szerintem - szintén lényegesebb a körömápolásban. Gondolom a Rimmel híres Nail Rescue erősítőlakkját senkinek sem kell bemutatnom, ha néha kicsit gyengébb a körmöm (ami azért elég ritkán fordul elő), akkor őt kenem fel alaplakként a színes lakkok alá.

Egyébként mostanság az Astor Give Me All elnevezésű "öt az egyben" alaplakkját használom, amit szintén Rita nemrégiben írt körömápolós posztja után vettem meg. :D Eddig semmi különös változást nem vettem észre, de ettől függetlenül mind alaplakk, tetszik, mert nem dobja le magáról a fölé kent színes lakkot.


A körömlakklemosómról is ejtek pár szót, mert szerintem ez is idetartozik, legalább annyira, mint az előtte és utána következő részek. ;) Sokan mondják, hogy az acetonmentes lemosó jobb, mert nem szárít annyira, ésatöbbi - hát, én ezzel nem értek egyet, mert az acetonmentes lemosó alapvető összetevője meg az alkohol, ami az én körmeimet (és a kezemet!) sokkalta jobban kiszárította, mint bármi más eddig... és igen, ez az Isana acetonos, mandulás illatú lemosó, ami a képen látható és a kedvencem, nos, ez az acetonossága ellenére nekem még semmi hét főbűn-kagetóriába sorolandót nem tett, úgyhogy nagyon jól megvagyok vele, békében.


A körmeim formázásáról szólva... én nem szeretem őket reszelni, mert túl macerásnak tartom, túl erős a körmöm, ráadásul nagyon nehéz szép formát adni nekik a reszeléssel, mert elképesztően görbe a mutató, a középső és a gyűrűsujjam mindkét kezemen - összevissza tekeregnek, befelé fordulnak, meg ilyenek, szerencsére a swatchfotókon pont nem látszódnak, mert "irányba görbülnek". :/ :D Ezért én a körömvágás majd utóreszelés technikát szoktam alkalmazni, ezt is akkor, ha már túl hosszúnak gondolom őket - na, akkor szoktam szép kis csutkára levágni őket. Sajnos az imádott "arany középutat", a félhosszú állapotot sosem tudom megtartani...

A fenti reszelő pedig a Moyra 4 oldalú bufferje, amivel a körmöm felületén szoktam igazítani, ugyanis némelyik hosszanti irányban, némelyik pedig keresztben (haránt) barázdált, amit sokszor én sem értek, de egyszer-kétszer rájuk fér a törődés.


A fedőlakkok tekintetében nekem a lényeg, hogy gyorsan száradjon, fényesre, ne legyen sűrű (alapvetően a hígabb fedőlakkokat szeretem), ne mossa el a nyomdázást/díszítést és könnyen beszerezhető legyen. A múltkor vettem egy mini Seche Vite fedőlakkot, de már az első próbánál konstatáltam, hogy nekem túl sűrű, így nem kötöttünk egyelőre barátságot...

Azok a fedőlakkok, amelyek a fenti kategóriáknak megfelelnek, a képen láthatóak. Az Astor Already Dry! képviseli a drágább árfekvést (1200-1500 Ft között, a Rossmannban olcsóbb és sokszor van Astor akció!), míg az essence ultra gloss nail shine az olcsóbb kategóriát (kb. 700 Ft), és ami jó: mindkettő beszerezhető a drogériákban (Rossmann, DM, Müller). Ha a megfelelő utódját keresitek a korábban kivont NYC Turbo Dry-nak, szerintem tegyetek ezek valamelyikével egy próbát, mert szerintem nagyon hasonlóak! ;) Az egyetlen probléma ezekkel is az, hogy bizonyos idő után elkezdenek besűrűsödni - de úgy tűnik, ez a gyorsszárító fedőlakkok "szépséghibája".


Na igen, itt pedig két kép a természetes lakkmentes körmeimről, illetve az alsón egy réteg Astor alaplakkal látható. Murphy, hogy pont ki van sebesedve a gyűrűsujjam körömágya - de már fentebb is írtam, hogy sosem tökéletes, mindig van egy-két apróbb hibája. :/ :)


Remélem, sikerült segítséget nyújtanom azoknak, akik éppen körömápoló-keresésben voltak - ha van még ötletetek, hogy a körömlakkos posztokon kívül miről írjak a blogon, írjátok meg nyugodtan, akár e-mailben, vagy a posztok alá kommentben, de jöhet Facebook-üzenetben is, amelyik platformon nektek jólesik. :) ;)

http://www.bloglovin.com/blog/11464027http://www.facebook.com/dorathenailpolishaddicthttp://twitter.com/itsdoratheahttp://instagram.com/dooratheahttp://feedly.com/#subscription%2Ffeed%2Fhttp%3A%2F%2Fdorathenailpolishaddict.blogspot.com%2Ffeeds%2Fposts%2Fdefaulthttp://dorathenailpolishaddict.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss

6 megjegyzés:

  1. A lemosóval kapcsolatban nekem is az a tapasztalatom, hogy jobb az acetonos, mint az alkoholos.
    Tudom, hogy mindenki a reszelést írja, de nekem is vastag körmeim vannak, egyszer próbáltam reszelni, por mindenhol, a körömforma meg csálé lett. Könnyebb vágni és formázni reszelővel.
    Azt a Rimmel alapot meg fogom nézni!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szeretem másoknál a körömápolős posztokat olvasni, szuper termékekre lehet bukkanni, meg azt is meg lehet figyelni, hogy mi az, ami másnál bevált, nálam meg mondjuk nem :) Hédi receptjét majd megnézem magamnak :)
    Az Isana acetonos egyébként nekem is kedvenc, nagyon ritka dolog, ha épp szárít, de az Ebelin pl. fehérre szárította a bőröm :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajj és kihagytam, hogy köszönöm az említést :)

      Törlés
  3. Szépek a körmeid nagyon! :) Jó kis termékeket használsz. :) Az Astor alaplakkot pedig remélem megszereted, mert nekem nagyon bejött, fogok is venni belőle még pár utánpótlást. :))

    VálaszTörlés
  4. Az e-mailt én írtam, de nagyon tetszik ez a szuper bejegyzés is, köszönöm szépen, hogy ennyi energiát szenteltél a témának, nagyon hálás vagyok!

    VálaszTörlés
  5. Nekem is nagyon tetszik ez a bejegyzés. Én is sokáig inkább vágni szerettem a körmöm, bár én csak csipesszel, mert jobb kézzel képtelen vagyok használni az ollót. Újabban azért reszelek, mert sajnos a csipesz mikor ráfeszül a körmökre, és kiegyenesíti a vágás előtt (nekem sajnos nagyon íves a körömágyam), elreped...... Ez most azért van, mert egy ideje kísérletezem a hosszabb körömmel. ;)
    Az Astor alaplakkot én is Rita bejegyzése után vettem meg, pont 25%-os akció volt a Rossmannban, nem lehetett kihagyni. :D De legutóbb azt tapasztaltam, hogy mattá tette a körmeim felületét, mivel én a japán manikűrt is használom, a Rimmel Nail Nurse használata után ezt nem tapasztaltam....... A lemosó meg csakis acetonos! :D A mentesek szerintem sokal nehezebben viszik le a színes, glitteres lakkokat, és szerintem is ugyanúgy szárítanak. Ez az Isana azt hiszem mindenki nagy kedvence. :D

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...